اخبارعلم و دانشفناوریمجله شجر

ماموریت‌های جدید ناسا برای درک بهتر خورشید اعلام شدند

ناسا اخیرا از تصمیمش برای انجام دو ماموریت هلیوفیزیک برای درک بهتر ساختار خورشید و سیستمی که آب و هوای فضایی در نزدیکی زمین را کنترل می‌کند، خبر داد.

به گزارش شجرنیوز، ناسا در دو مأموریت هلیوفیزیک شرکت خواهد کرد که می‌تواند داده‌های لازم را برای درک بهتر طوفان‌های خورشیدی  و به طور کلی آب و هوای فضایی به آنها ارائه دهد.

این آژانس به طور رسمی مشارکت خود را در دو ماموریت اعلام کرد که یکی از آنها “ماموریت تلسکوپ طیف سنجی فرا بنفش اپسیلون” (EUVST) و دیگری “کاوشگر تصویربردار زیمان فوارن الکتریکی”  (EZIE) است. آنها دو ماموریت از سه ماموریت مرتبط با آب و هوای فضایی بودند که ناسا در سپتامبر ۲۰۱۹ برای انجام آنها و مطالعه مفهوم این مأموریت ۹ ماهه ۴۰۰ هزار دلار دریافت کرد.

ماموریت EUVST یک پروژه تلسکوپ خورشیدی است که به بررسی اینکه “چگونه جو خورشید، بادهای/طوفان‌های خورشیدی و مواد خورشیدی را که بر میزان تابش فضا تأثیر می‌گذارد و آزاد می‌کند” می‌پردازد. این پروژه که قرار است در سال ۲۰۲۶ انجام شود، توسط آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن (JAXA) هدایت می‌شود؛ اما ناسا ۵۵ میلیون دلار برای انجام این مأموریت هزینه کرده است. مشارکت های ناسا در این ماموریت شامل سخت افزارهایی مانند ردیاب های فرابنفش، الکترونیک پشتیبانی، اجزای طیف سنج و یک تلسکوپ راهنما است.

در همین حال ماموریت EZIE از سه ماهواره کوچک برای بررسی فوران الکتریکی شفقی یا جریان الکتریکی بر فراز قطب‌های اتصال شفق قطبی به مغناطیس کره زمین استفاده خواهد کرد. دانشمندان می‌خواهند فوران الکتریکی را مورد بررسی قرار دهند، زیرا این رخداد همان پدیده ای است که باعث ایجاد شفق قطبی می‌شود و می‌تواند در سیگنال‌های رادیویی و ارتباطی نیز تداخل ایجاد کند و همچنین به فضاپیما در مدار آسیب برساند.

آژانس‌های فضایی این نوع مأموریت‌ها را ارسال می‌کنند تا بتوانند اطلاعات لازم برای درک فیزیک پشت پدیده‌های مختلف خورشید را جمع آوری کنند. در ماه اوت ناسا پنج ماموریت دیگر زیرمجموعه ماموریت‌های هواشناسی فضایی را انتخاب کرد و به هرکدام از آنها ۱.۲۵ میلیون دلار برای انجام یک مطالعه مفهومی اختصاص داد. هدف نهایی این است که بتوانند رویدادهایی مانند شراره‌های خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی را پیش بینی کنند تا بتوانند از فضانوردان، فضاپیماها و سایر فناوری‌ها در آینده محافظت کنند.

منبع: ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا

مسدود کننده تبلیغات خاموش کنید

برای استفاده راحت و روان تر از سایت و نمایش صحیح صفحات لطفا مسدود کننده تبلیغات سایت رو غیر فعال کنید.